Index Vakbarát Hírportál

Két tucat nőt zaklattak Ausztriában szilveszterkor

2017. január 4., szerda 17:45

Keddig tizenhat szexuális zaklatást jelentettek szilveszter éjszakáról Ausztriában, zömük a déli Tirol tartomány központjában, Innsbruck főterén történt. Mára csak az innsbrucki feljelentések száma 18-ra emelkedett, tehát legalább 23 esetről tudunk.

Az innsbrucki események példa nélküliek. A Local szerint egy csapat fiatal, sötét hajú, zömmel szakállas férfi zaklatta a nőket a város főterén, ahol a 25 ezer fős tömeg együtt ünnepelte az új évet. 

A baráti körüktől elszakadt, vagy egyedül táncoló nők körül táncoltak, majd hirtelen ráfogtak a mellükre, vagy megragadták őket a lábuk között.

Az áldozatok osztrák, olasz és német nők, akiket a rendőrség még újév napján kihallgattak. Elmondásuk szerint a legtöbb támadás a buli csúcsán, fél 12 és fél 2 között történt, és bár két áldozat képeket és videót is készített a férfiakról, a sötét miatt ezekből semmit sem látni.

A csapat szervezettnek tűnt, ráadásul több osztrák városban is jelentettek zaklatást: Salzburgban egy 31 éves nőt egy 18 éves menedékkérő próbált megcsókolni, Grazban két fiatal, "külföldinek tűnő" férfi molesztált egy 26 éves lányt. Az események után az osztrák sajtó a tavalyi kölni zaklatással vont párhuzamot, az elkövetők kilétéről vagy nemzetiségéről egyelőre semmit sem tudunk.

Rovatok