Index Vakbarát Hírportál

Charles Manson kórházba került

2017. január 4., szerda 13:36

Az életfogytiglanra ítélt szektavezér-sorozatgyilkos Charles Manson több amerikai lap szerint is kórházba került, írja az AP hírügynökség. A TMZ és a Los Angeles Times is úgy értesült, hogy a 82 éves Mansont elszállították a Corcoran Állami Börtönből a Bakersfield városi kórházba. A TMZ úgy tudja, Manson egy gyomorbetegség miatt lett rosszul, műteni kellett. A Los Angeles Times szerint az állapota súlyos.



Hivatalosan még nem erősítették meg az értesülést. A CDCR, a kaliforniai büntetés-végrehajtási szervezet szóvivője csak annyit közölt a sajtóval, hogy Manson életben van, a személyiségi jogokra hivatkozva arra sem válaszolt, hogy valóban kórházba került-e a férfi. Az AP azt írja, hogy Manson börtönében nincs megfelelő egészségügyi felszerelés, ezért egy súlyosabb betegség vagy rosszullét esetén mindig a közeli kórházba szálíltják az elítélteket.


Charles Manson amerikai sorozatgyilkos és szektavezér, akit az 1960-as években elkövetett Tate-LaBianca brutális gyilkosságok kiterveléséért ítéltek életfogytig tartó börtönbüntetésre. A Wikipédia azt írja, hogy Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte. Az általa alapított szekta, a "Manson Család" vezére. Többek között ők felelősek a nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate filmszínésznő, Roman Polanski filmrendező feleségének haláláért. A gyilkosságokra Manson a „Helter Skelter” elmélettel készítette fel követőit, mely szerint egy nagy, fehérek és feketék közti faji háború fogja elhozni az ismert világ végét. Manson ezt a Beatles 68-as albumából vette, melybe szerinte bele van kódolva a faji háborúról szóló jóslat. Manson maga is próbálkozott zenészként, sokáig sikertelenül, azonban a gyilkosságok után kiadott lemeze nagy példányszámban kelt el, és a Guns N' Roses feldolgozta egyik dalát.

Rovatok