Index Vakbarát Hírportál

Négy, feltehetőleg magyar származású férfit vettek őrizetbe egy angliai halálos gázolás miatt

2017. január 4., szerda 18:42

A brit lapokban oldhami lakosokként emlegetett gyanúsítottak szilveszterkor gázoltak halálra két fiatal lányt.

A lapok szerint az autót vezető 38 éves Hegedűs Gábor mellett a 18 éves Orsós Dávid, az 50 éves Kalányos János és a 49 éves Pető Zoltán ültek abban a gépkocsiban, amely két unokatestvért gázolt halálra Oldhamben: a 12 éves Helina Kotlarova a helyszínen, a 11 éves Zaneta Krokova a kórházba szállítás után halt meg. A baleset a lakóhelyük közelében történt, amikor kézen fogva keltek át az úton.

Hegedűst többek között közúti veszélyeztetéssel, segítségnyújtás elmulasztásával, jogosítvány nélküli vezetéssel, az igazságszolgáltatás megtévesztésével és a baleset bejelentésének elmulasztásával vádolják, az autó utasait pedig ugyancsak az igazságszolgáltatás megtévesztésével. Az autót elhagyva találták meg a baleset helyszínétől pár száz méterre.

A rendőrök egy ötödik embert is őrizetbe vettek, de őt később szabadon engedték, miután együttműködött velük. A brit lapok csak az áldozatokról írták meg, hogy a családjaik Csehországból költöztek Nagy-Britanniába nyolc évvel ezelőtt, a magyar nevű gyanúsítottakra csak oldhami lakosokként hivatkoztak.

 

Rovatok