Index Vakbarát Hírportál

Élőben közvetítették a Facebookon egy fogyatékos tinédzser megkínzását Chicagóban

2017. január 5., csütörtök 08:16 | aznap frissítve

Négy embert vett őrizetbe a chicagói rendőrség, akik kedden élőben közvetítették a Facebookon egy 18 éves, fogyatékos tinédzser kínzását.

A CBS szerint a videón megkínzott fiú Chicago egyik észak-nyugati elővárosában tűnt el. Eltűnését bejelentették a rendőrségnek.

A Facebook live videón a fehér fiút afroamerikai fogvatartói megkötözték, száját leragasztották, majd a ruháját levágták róla. Ezután cigarettacsikkeket nyomtak el rajta, majd késsel vágták le a haját egészen addig, amíg nem vérzett a fejbőre. Kínzói közben nevettek és ettek, és különböző rasszista megjegyzéseket tettek, egyebek mellett Donald Trumpra. 

A megkínzott áldozatot súlyos állapotban találták meg az utcán, miután két napig kínozták. A rendőrség nem sokkal később megtalálta az elkövetőket: két férfit és két nőt. Az áldozatot ellátták az orvosok, és elhagyhatta a kórházat. 

A zegyaránt 18 éves Jordan Hillnek, Tesfaye Coopernek, Brittany Covingtonnak és a 24 éves Tanishia Covingtonnak Chicagoban kell majd bíróság elé állniuk a fogva tartással és a fegyverrel való visszaéléssel kapcsolatos vádak miatt, írja a BBC.  A csapat 18 éves tagjainak betörésért is felelniük kell, Jordan Hillnek pedig azért is, mert lopott volta motorja. 

A chicagói rendőrség illetékese azt mondta: 28 éves rendőri pályafutása során jónéhány olyan dolgot látott, amit nem akart elhinni, de még mindig érik kellemetlen meglepetések. A rutinos rendőr azt mondta: a látottak nem sokkolták, de végtelenül visszataszítónak tartja, ami történt.   

Rovatok