Index Vakbarát Hírportál

Rabokkal építtetné fel Trump falát egy seriff

2017. január 5., csütörtök 18:48

Egy massachusettsi seriff szerint raboknak kellene felépíteniük azt a falat, amit Donald Trump megválasztott elnök ígért a mexikói-amerikai határra, olvasható a Reuters hírében. 

Thomas Hodgson seriff azt mondta, a kerítésépítés minden másnál jobb hatással lehetne a rabokra, és ezzel még az ország érdekeit is szolgálná. "Amellett, hogy fejlesztik a képességeiket, nagyon erős szimbólum lehetne, hogy rabok építenek fel egy olyan falat, ami megakadályozna a bűnözés terjedését, és biztosítaná az amerikaiak munkáját" - mondta. 

Elképzelései is vannak amúgy, hogyan szednék össze a rabokat a munkálatokhoz, szerinte szerte az országból érkeznének elítéltek a nagy felépítéshez.

Egy massachusettsi jogvédő ugyanakkor már jelezte, hogy a seriff elképzelése sértheti a rabok jogait, és alkotmányellenes is lehet, amellett, hogy pusztán a politikáról szól az egész. 

Trump választási kampányának egyik fontos eleme volt, hogy falat épít a mexikói-amerikai határra, és ezt a szándékát a megválasztása után is megerősítette.

Rovatok