Index Vakbarát Hírportál

Biztonsági kamere rögzítette a floridai lövöldözés első pillanatait

2017. január 8., vasárnap 19:34

A TMZ youtube-os csatornájára került ki az a felvétel, melyen az látható, ahogy Esteban Santiago lövöldözni kezdett a floridai Fort Lauderdale repülőterén. A férfi  öt embert megölt, nyolc másikat pedig megsebesített.

Fort Lauderdale repülőterén, miután a csomagjához hozzájutott, bement a mosdóba, elővette fegyverét, majd kiment és elkezdett lövöldözni. Célpontjait véletlenszerűen választotta ki, és fejre célozva adta le a lövéseket.

Az amerikai hatóságok szombaton tudni vélték, hogy a tettes előre megfontoltan tervezte meg akcióját, kifejezetten a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterét választotta ki támadásának helyszínéül. Az amerikai fegyvertörvények furcsaságai miatt lehet az, hogy Santiagótól korábban elvették a fegyverét, mikor azt állította egy alaszkai FBI-alkalmazottnak, hogy az amerikai kormány az ellenőrzése alatt tartja elméjét és arra kényszeríti, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet videóit nézze - de később visszakapta a fegyvert, és ez a fegyver az a pisztoly volt, amellyel pénteken gyilkolt.

Rovatok