Index Vakbarát Hírportál

A külügy figyelmeztetést adott ki a Thaiföldre utazóknak

2017. január 9., hétfő 11:47

Thaiföldön az egy hete tartó heves esőzések és áradások miatt már 21 ember meghalt, 200 út és 59 híd vált használhatatlanná, és 330 ezer ház vált lakhatatlanná, írja az MTI a helyi katasztrófavédelem vezetőjének közlésére hivatkozva.

Az özönvízszerű esőzések a Thai-öböl és az Andamán-tenger térségében keddig még biztosan folytatódnak - itt található a turisták körében népszerű Phuket és Krabi is. Emiatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium figyelmeztetést adott ki az országba utazó magyaroknak.

Mint írták, Ko Samui és Ko Phangan szigeteken több helyen lezárták az utakat, határozatlan időre törölték a szárazföldi tömegközlekedési járatokat, és a turisták nem tudják elhagyni szálláshelyeiket. A hatóságok türelemre kérik az érintett területeken tartózkodó turistákat.

A Nakhon Si Thammarat-i repülőteret átmenetileg lezárták, a Ko Samui repülőtér még működik, de egyes légitársaságok törölték vagy elhalasztották járataik indulását. A konzuli szolgálat azt javasolja, hogy az ott tartózkodók járatukról érdeklődjenek a 24 órán keresztül hívható 1771-es számon elérhető információs vonalon.

Az előrejelzések szerint a monszunesők néhány napon belül alábbhagyhatnak, azonban később ismét jelentős csapadékra kell számítani.

Rovatok