Index Vakbarát Hírportál

Több mint kétezer egészséges állat halt kínhalált egy spanyol menhelyen

2017. január 9., hétfő 20:19 | hét éve frissítve

A spanyol bíróság három év és kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte annak a menhelynek a vezetőjét, aki megkínzott és megölt 2183 egészséges állatot 2009 januárja és 2010 októbere között, írja a TheGuardian. Továbbá 19800 euró büntetés befizetésére kötelezték.

A 72 éves Carmen Marín Aguilar elképesztő kegyetlenséggel ölte meg az állatokat, az áldozatai főleg a menhelyre kerülő kutyák és macskák voltak. Hogy pénzt spóroljon, nyugtató nélkül, alacsonyabb dózisú eutanáziaszert injekciózott az állatokba. Ráadásul nem a szokásos módon, intravénásan adta be, hanem egyenesen az izomba. Így az állat lassan, kínok közepette halt meg.

Aguilarnak volt egy bűntársa is, az 55 éves Felipe Barco Gómez: ő fogta le az állatokat addig, míg Aguilar beadta nekik altatóanyagot. Eközben pedig hangosan szólt a zene, hogy elnyomja a kínoktól üvöltő és nyöszörgő állatok hangját. Gómez egy év börtönt és 3600 euró pénzbírságot kapott.

A spanyolországi menhelyen egyébként állatorvosi klinika is működött annak ellenére, hogy senkinek nem volt állatorvosi végzettsége. 

Rovatok