Index Vakbarát Hírportál

Kreml: Boszorkányüldözés az amerikai titkosszolgálatok jelentése

2017. január 9., hétfő 14:58

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szóvivő ismét megalapozatlannak, amatőrnek nevezte, és boszorkányüldözéshez hasonlította az amerikai titkosszolgálatok jelentését az Egyesült Államok ellen elkövetett állítólagos orosz hackertámadásokról. Peszkov szerint Moszkván komoly fáradtság vesz erőt az ellene hangoztatott vádak hallatán.

A szóvivő szerint a jelentés erősen megszerkesztett nyilvános változata nem teremtett új alapot a kommentáláshoz. Peszkov kitért annak megválaszolása elől, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök maga is olvasta-e a dokumentumot. A Kreml Peszkov által ismertetett álláspontja szerint Trump még nem fejtette ki véleményét a jelentésről, ezért azt még nem is lehet megítélni.

A Kreml szóvivője beszélt arról is, hogy a Moszkva és Washington közötti viszony állapota miatt alaposan elő kell készíteni Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök első találkozását. De nincs elvi különbség aközött, hogy kétoldalú tárgyaláson vagy sokoldalú fórumon, például a G20-as csúcson találkozhatnak-e majd először.

Rovatok