Index Vakbarát Hírportál

A skótok megunták, hogy a magyarok rajtuk viccelődnek

2017. január 10., kedd 20:03

Egy Romain Seignovert nevű férfi elkezdett vicceket gyűjteni egész Európából, amiből aztán született egy térkép, ami azt mutatja, melyik nemzet mely másik nemzeten szeret a leginkább viccelődni. A térkép bejárta az internetet, a skót twitterezők pedig kiakadtak azon, hogy a magyarok rajtuk röhögnek.

Hír egy skót napilapban: „Tegnap délelőtt a pályaudvar előtt összeütközött két taxi. Az utasok közül 17-en megsérültek.”

Az ilyen és ehhez hasonló zsugoriságról, illetve az alkoholizmusról szóló skót vicceken háborodott fel a skót twitteres közösség. Egyébként nemcsak mi, de a németek és a románok is szeretik a skót vicceket, az érzékenyebb hozzászólók pedig elkezdték támadni egymást a közösségi oldalon.

Más érdekességekre is rábukkanhatunk térképet nézve. A szomszédok például nem szeretik egymást: az oroszok és az ukránok, a svédek és a norvégok, a portugálok és a spanyolok egymáson szeretnek viccelődni, míg a románok a magyarokon. Az mondjuk fura, hogy a franciák nem az angolokon élcelődnek, de ez semmi ahhoz képest, hogy az olaszok leginkább saját magukon szórakoznak.

Rovatok