Index Vakbarát Hírportál

Trump a CNN-nek: Maguk hírhamisítók

2017. január 11., szerda 20:55

Nem palástolta indulatait megválasztása utáni első beszédekor Donald Trump, amikor az újságírók között a CNN és a BuzzFeed munkatársait is meglátta. A kilenc nap múlva megválasztandó elnök hírhamisítónak nevezte az előbbit, szemétnek az utóbbit, mert egy jelentésre hivatkozva arról írtak, hogy Trump régóta egyeztetett a Kremllel az információcseréről.

Ilyen sajtótájékoztatókhoz kell hozzászokni a Fehér Házban is?

A vélhetően orosz hekkerek által feltört demokrata párti levelezés keltette botrány szerepet játszhatott Trump győzelmében, bár kétségtelenül túlzás lenne ennek az egyetlen tényezőnek tulajdonítani. A Kreml nem ismerte el, hogy közük lett volna a levelek megszerzéséhez és a WikiLeakshez való eljuttatáshoz, de Vlagyimir Putyin egy interjúban nem is tagadta, csupán visszakérdezett: Nem mindegy, ki szerezte meg? Nem az a lényeg, hogy mi van a levelekben?

Látszólag igaza van, ami miatt mégsem mindegy, az az, hogy aki ezt végrehajtotta, az tudta, hogy Trump esélyeit növeli. A republikánus elnök szerint ez igaz, de az ő pártja levelezését is megpróbálták feltörni, csak azok a szerverek jobban voltak védve.

Rovatok