Index Vakbarát Hírportál

Marine Le Pen egyszer csak feltűnt Trump Towerben

2017. január 12., csütörtök 17:57

A francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője, a francia elnökségre pályázó Marine Le Pen egy előre be nem jelentett látogatásra érkezett New Yorkba, sőt, még Donald Trump főhadiszállásán, a Trump Towerben is lefotózták.

Far-right French presidential candidate Marine Le Pen spotted at Trump Tower https://t.co/GnUWWLD4hK pic.twitter.com/jYp0cqStv2

— CNBC (@CNBC) 2017. január 12.

Le Pen a francia elnökválasztás előtt szűk négy hónappal bukkant fel az Egyesült Államokban, és az újságíróknak nem kívánt magyarázatot adni rá, mit is keresett a Trump Towerben. A Bloombergnek Trump egy név nélkül nyilatkozó munkatársa azt mondta, a leendő elnök nem tervez találkozni Le Pennel, ahogy főtanácsadója, Steve Bannon sem. Le Pen kampányfőnöke pedig arról beszélt, a francia politikus privát utazáson van New Yorkban, az ilyen magánlátogatásokról pedig nem adnak tájékoztatást a sajtónak.

Nem Le Pen az egyetlen európai populista vagy szélsőjobboldali politikus, aki felbukkant Trump főhadiszállásán: Donald Trump korábban többször is találkozott Nigel Farage brit függetlenségi párti politikussal, a UKIP volt vezetőjével. 

Rovatok