Index Vakbarát Hírportál

Nem engedte el a mentőt, meghalt a beteg

2017. január 12., csütörtök 13:25

Meghalt az a 21 éves férfi, akihez mentőt hívtak az Oroszország távol-keleti részén fekvő Petropavlovszk-Kamcsatszkijban, de elakadt egy elsőbbségadási vitában – írta az orosz Nyomozati Bizottság területi képviselete.

A felvételen látszik, hogy a személyautó sofőrje inkább felnyomja a reflektort, ahelyett, hogy egy pillanatra félreállna a parkolóban. A felvétel első ránézésre megtévesztő, Oroszország távol-keleti részén ugyanis az autók nagy része a közeli Japánból érkező importnak köszönhetően jobb kormányos, a kiszálló férfi tehát utas, az autót a mellette lévő nő vezeti.

Nem engedte el a mentőt, meghalt a beteg

A mentő három perc alatt ért ki a helyszínre, ahol további 10 percet vesztegelt a vitában, így a lakásra érve már csak a fiatalember halálát tudták megállapítani.

A felvétel alapján nyomozás indult, ám meglepő módon pusztán közlekedési szabálysértésért vonhatják felelősségre az autóst – annak ellenére, hogy mentőről van szó, amely nem csak megkülönböztető jelzéseit használta, de a sofőr külön ki is szólt, hogy beteghez mennek.

Igaz, a képek alapján – bár kétségtelenül a mentőnek volt elsőbbsége – a mentőautó is kitérhetett volna, hogy mielőbb megoldódjon az értelmetlen konfliktus és kiérjen a beteghez.

A jelenlegi helyzet szerint a személyautó vezetőjére csak 500 rubel – alig 2500 forint – bírság szabható ki, és legfeljebb 1-3 hónapra vonhatják be a jogosítványát – írta az Rbc.ru. 

Rovatok