Index Vakbarát Hírportál

Kórházi ágyhiány miatt halt meg egy terhes nő Svédországban

2017. január 16., hétfő 09:00

Egy svéd kórház annyira túlterhelődött a téli megbetegedések miatt, hogy az erőforráshiány egy terhes nő életébe került, írja a Local. A kórház vizsgálatot kért saját magával szemben.

A nő fejfájásra és hányásra panaszkodott, a Svédország nyugati részén lévő Mölndal Kórházban agyi kivizsgálásra küldték, de a neurológiai osztály olyan zsúfolt volt, hogy a sürgősségi váróban kellett töltenie az éjszakát, ágyat nem tudtak neki biztosítani. Éjjelre az állapota súlyosbodott, ezért sürgősségi betegként felvitték a neurológiára, de már késő volt, az életét nem tudták megmenteni. A kórház a helyi törvények alapján az állami egészségügyi ellenőrző szervnél jelentette az esetet, hamarosan vizsgálat indul.

Az eddigi információk alapján a nem megfelelő igényességű és mennyiségű figyelem és a kórház dolgozói közötti lassú információáramlás okozta a nő halálát.

A kórház a vizsgálat végéig nem akarta kommentálni az esetet. A svéd SVT nevű lap megszólaltatta az egészségügyi szakszervezet egyik képviselőjét Karin Franket, aki azt mondta, hogy az nem példa nélküli, hogy nem tudnak a speciális osztályokon helyet biztosítani a betegeknek, akik így a sürgősségiben, szakápolói odafigyelés nélkül kénytelenek várni a vizsgálatok eredményeire.

Rovatok