Index Vakbarát Hírportál

Kórházi kukában hagyta az újszülöttjét egy magyar nevű nő Angliában

2017. január 16., hétfő 19:36

Bíróság elé állt Liverpoolban a 27 éves B. Orsolya Annamária, akit azzal vádolnak, hogy egy kórházi vécében a kukában hagyta újszülött csecsemőjét, írja az egyébként keményen bevándorlóellenes brit bulvárlap, a Daily Mail.

A gyereket azután találták meg, miután a takarító elfojtott vinnyogást hallott a kukából. A gyerek magzatpózban feküdt, és zsebkendők voltak a szájába tömködve. A csecsemő túlélte, kapott oxigént, és jól van.

Az egész még tavaly nyáron történt Wiganban, a Royal Albert Edward kórházban. A magyar nevű nő beismerte a csecsemőgyilkosság szándékát. A bíróságon azt mondta, alhasi fájdalommal került kórházba, és a nővérnek azt mondta, kizárt, hogy terhes lenne. Bevonult a mosdóba, majd két és fél óra múlva ő és a párja egy taxival hazamentek. A gyereket húsz perccel később találták meg.

A pár eleinte tagadta, hogy a nő szült volna, majd beismerték, mi történt, de a nő azt állítja, hogy a gyerek nem lélegzett, így azt gondolta, halva született. A rendőrség az internetes keresései között terhességről és otthonszülésről szólóakat is talált.

A Daily Mail azt írja, az állandó lakcím nélküli nő román tolmáccsal vett részt a bírósági eljárásban, és tavaly nyár óta őrizetben van. 

Egyelőre nincs hír arról, hogy a bíróság döntött volna az ügyében.

Rovatok