Index Vakbarát Hírportál

Öt embert lelőttek egy mexikói fesztiválon

2017. január 17., kedd 07:06

Legalább öt embert megölt, tizenötöt megsebesített egy fegyveres merénylő a mexikói BPM elektronikus zenei fesztiválon. A gyilkos elmenekült a helyszínről, de négy embert őrizetbe vettek.

A Playa del Carmenben lévő Blue Parrot klubban elkövetett merénylet áldozatai között kanadai, olasz, kolumbiai, mexikói állampolgár is van – írta a Reuters. Meghalt a klub két biztonsági őre is.

Csak a szokásos drogháború

A hatóságok nem terrorizmusként kezelik a merényletet, amely érzékeny csapást mér a turizmusra, amely Mexikó egyik legfontosabb legális gazdasági bevétele. A nem legális szférában a kábítószer van, amely miatt rendszeresek a bandaháborúk és amely ellen harcot hirdetett a kormányzat is. 2007 óta az egymás közötti leszámolások és a kábítószer-maffia elleni harc már 100 ezer ember életét követelte.

Hétfőn például Dél-Mexikóban hat ember levágott fejét találták egy sportkocsi tetején, ami nem egészen ritka látvány a mexikói drogháborút ismerők körében.

A Yucatán-félszigetnek most érintett részén általában kevésbé intenzív a drogháború, igaz, a kábítószer-terjesztésnek vannak itt kiemelt pontjai, részben épp a turizmus révén elérhető újabb ügyfelek miatt. 

Rovatok