Index Vakbarát Hírportál

Halálra gázoltak egy magyar portást Brightonban

2017. január 17., kedd 09:10

Múlt kedden halálra gázolták egy rendőrségi akció közben a 78 éves S. Jánost Brightonban, aki 1958 óta élt Angliában, írja a Bors. A férfi éjszakai portásként dolgozott az Atlantic Hotelben, ciprusi görög munkaadói nem tudják, hogy kit kéne értesíteniük a férfi haláláról, ugyanis mindössze annyit tudtak róla, hogy egy lánytestvére él Magyarországon, akivel azonban 18 éves kora óta nem találkozott.

Az egyedül élő férfit a St. James kereszteződésnél gázolta halálra egy piros Vauxhall Astra, amit üldöztek a rendőrök. A férfi szabályosan lépett a zebrára, az autó azonban nagy sebességgel fordult be a kereszteződésbe, a portásnak esélye sem volt a túlélésre.

János vagy ahogy a kollégái, barátai hívták, Hungarian John számára korábban szerették volna megszervezni a kollégái, hogy visszatérjen Magyarországra meglátogatni a testvérét, de ő nemet mondott, mivel nagyon fiatalon hagyta el az országot, még útlevele sem volt soha - írja róla a The Argus.

A lapnak nyilatkozott a hotel tulajdonosa, aki 30 éve ismerte Jánost, és teljesen lelombozta a halála. Mint mondta, ő egy nagyon kedves, teljesen megbízható férfi volt.

Olyan volt nekünk, mint egy családtag. Velünk töltötte a karácsonyokat, és ott volt a fiam keresztelőjén

- mondta Koulla Pastouna, aki vasárnap imát mondat Jánosért a pappal.

A gázolót végül elfogták a rendőrök, halálos baleset okozása és ittas vezetés miatt állítják majd bíróság elé. Most azonban még szabadlábon védekezhet, ugyanis a családja letette érte az óvadékot.

Rovatok