Index Vakbarát Hírportál

Nem ittas volt a magyar konzul, csak nem látszódott a záróvonal

2017. január 19., csütörtök 12:09

Ittas vezetésért állítottak meg magyar diplomatákat Ungváron – közölte a Zakarpattya Online. A hír szerint az autót Szabó János konzul vezette. A nem diplomatarendszámmal közlekedő autóban három másik magyar diplomata ült, köztük az ungvári magyar konzulátus vezető konzulja, Kuti László.

Ittasan vezethetett a magyar konzul Ungváron

A beszámoló szerint a rendőrök felfigyeltek a magyar fekete Suzuki SX4-re, amelyet a mozgása alapján láthatóan ittas személy vezetett.

Feltételezések szerint a rendőri ellenőrzés közelében lévő vendéglőből indultak haza a diplomaták.

A külügyminisztérium megerősítette a rendőri intézkedés tényét, ám a magyar fél szerint egészen más történt, mit amit az ukrán sajtóhírek állítottak:

„Szabó János, az Ungvári Főkonzulátus egyik konzulja tegnap este

kanyarodás közben a rossz időjárási viszonyok, az úton lévő nagy mennyiségű letapadt hó és jég, valamint a helyismeret hiánya miatt átlépett a záróvonalon.

Ezt követően megállította egy rendőrautó, Szabó János a rendőrjárőr felszólítására igazolta magát. A rendőri intézkedést követően a gépkocsi folytathatta útját. A főkonzulátus munkatársa nem volt ittas állapotban” – válaszolta a minisztérium.

Meglehetősen szokatlan, hogy egy ilyen hír, nevekkel, az autó rendszámával és egy másik autóból készült felvétellel együtt ennyire hamar nyilvánosságra kerül.

Rovatok