Index Vakbarát Hírportál

21-re nőtt az olasz lavina halálos áldozatainak száma

2017. január 25., szerda 12:31

Kedd óta újabb 7 holttestet emeltek ki a lavina által betemetett Rigopiano szálloda romjai alól, ezzel 21-re nőtt a tragédia halálos áldozatainak száma.

Egy héttel a katasztrófa után még mindig nyolc embert keresnek, bár a remény egyre kevesebb, hogy életben megtalálják őket, írja az MTI.

Kedden eltemették a lavinaszerencsétlenség első áldozatait, köztük a hotel egyik pincérét. Eközben újabb tragédia érte a mentésen dolgozókat, amikor 6 emberrel a fedélzetén lezuhant egy mentőhelikopter. A helikopteren egy megsérült síelőt szállítottak, de rajtautazott a rigopianói mentési akció két résztvevője is.

Mint ismert, múlt szerdán három közepes erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. A lavina a szerdai földmozgások után temette maga alá a Gran Sasso-hegységben, 1200 méter magasságban fekvő, négycsillagos hegyi szállodát. Az AFP hasonlata szerint a 60 ezer tonna havat, omladékot és törzsestől kicsavart fákat szállító lavina 4000, maximálisan felgyorsított kamion erejével temette maga alá az épületet.

Rovatok