Index Vakbarát Hírportál

Trump: Keménynek kell lenni

2017. február 2., csütörtök 18:22

Nem semmi napok  állnak az új amerikai elnök mögött: pénteken üvöltve küldte el a francba a mexikói elnököt, vasárnap pedig az ausztrál miniszterelnökre csapta rá a telefont 25 percnyi emelt hangú beszélgetés után. A diplomáciai baklövéseknek tűnő húzásokról Trump később azt mondta, nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani nekik,

keménynek kell lenni és kész.

Trump a hagyományosan február első csütörtökjén megtartott, meglehetősen félrevezető, National Prayer Breakfast (Nemzeti imareggeli) nevű eseményen jelentette ki, hogy nem kell foglalkozni a stílusával,  ez hozzátartozik a dolgok menetéhez, és majd megoldja. (A Nemzeti imareggelit egyébként 1953 óta rendezik meg, a nevével ellentétben nem egy reggeli, hanem több, egy napot felölelő étkezés-smúzolás összefoglaló neve, aminek az a célja, hogy a 3500 meghívott kapcsolatokat építsen egymással, de ez most mindegy.)

Trump szerint ő meg szokta oldani az ilyen helyzeteket és ezt is meg fogja.

Ne törődjenek a karcos hangvételű telefonbeszélgetéseimmel. Nem kell foglalkozni ezekkel. Igen, keményen beszélek. Annak kell lennem, lennünk. Ideje keménykedni, emberek, ezt be kell látni. Eddig tulajdonképpen minden nemzet kihasznált minket, de ennek mostantól vége. Ennyi.

Itt írtunk Trump és az ausztrál miniszterelnök vitájáról, itt pedig a mexikói elnökkel folytatott beszélgetésről.

Rovatok