Index Vakbarát Hírportál

Kirepült egy kislány egy vidámparki játékból Kínában

2017. február 5., vasárnap 08:43


Kizuhant egy gyorsan pörgő vidámparki játékból, és halálra zúzta magát egy 13 éves kislány Kína délnyugati részén, írja az MTI a helyi sajtó hírei alapján. A baleset a csungkingi Csaohua élményparkban történt, a játék neve "Űrutazás" volt.

A helyszínen páran mobiltelefonnal videóztak, a felvételeken látszik, ahogy a gyerek egyszer csak kirepül a nagy sebességgel, 360 fokos körben pörgő kocsik egyikéből, és a vasrácsoknak csapódik. Kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta.

A helyi fogyasztóvédelem előzetes vizsgálata azt állapította meg, hogy a lány biztonsági öve elszakadt, az utasokat rögzítő biztonsági rúd pedig nem fogta elég szorosan, ezért történhetett meg a tragédia.

Az élménypark 870 ezer jüan, körülbelül 36,4 millió forint kártérítést fizet a családnak. A West China Metropolis Daily szerint az ajánlatot elfogadták a szülők, akik egyetlen gyereküket veszítették el. A lap szerint a park Űrutazás nevű játéka decemberben átment a biztonsági rutinvizsgálaton. Most elrendelték, hogy ennek a típusú játéknak a működtetését az egész országban függesszék fel azonnal, és az üzemeltetők vegyék fel a kapcsolatot a gyártóval további ellenőrzések miatt.

Rovatok