Index Vakbarát Hírportál

Japán kedvéért Melania nem first ladyskedik

2017. február 10., péntek 21:02

Amilyen formabontóan aktív Donald Trump elnöksége első napjaitól kezdve, annyira formabontóan visszahúzódó felesége, aki láthatóan a legkevésbé sem kíván az Egyesült Államok first ladyje lenni. 

Pénteken a japán miniszterelnök utazott feleségével Washingtonba. A protokoll szerint amíg a felek tárgyalnak, addig házastársaik közösen szerveznek programokat. Melania Trump azonban szakított ezzel a hagyománnyal és nem kísérte el Abe Akiét a programokra. Abe Sinzo felesége egyedül jelent meg a Gallaudet Egyetemen és a japán nagykövetség egyik rendezvényén – írta a CNN.

A japán first lady találkozik majd Trump szlovéniai születésű, egykori modell feleségével, amikor férjeikkel együtt az elnöki géppel elutaznak hétvégére Floridába, ettől függetlenül azonban diplomáciai szempontból tapintatlan Melania Trump távolmaradása. Igaz, ő már korábban jelezte, hogy egyelőre nem költözik a Fehér Házba, inkább New Yorkban marad, amíg az elnökkel közös fiuk tanéve véget nem ér.

Abe Sinzo felesége egészen más fogadtatást kapott 2015-ben. Akkor Michelle Obamával számos közös programjuk volt, ellátogattak a Washington közelében lévő virginiai Great Falls általános iskolájába, a város közelében lévő nemzeti parkba, majd az elnöki és a kormányfői pár közös vacsorán vett részt a Fehér Házban.

De nem hagyta magára a japán kormányfő feleségét 2007-ben Laura Bush sem.

Melania Trump nem adott magyarázatot távolmaradására. A szereptől való idegenkedését jelzi az is, hogy mindeddig saját szóvivőt sem jelölt ki.

Rovatok