Index Vakbarát Hírportál

Helikopterről gépágyúval lőtték szét egy drogbanda vezérét és tagjait

2017. február 11., szombat 08:40

Mexikóban a tengerészgyalogság harci helikopterének bevetésével szétlőtték egy regionális bandavezér rejtekhelyét, ahol meghalt ő és több embere - közölték helyi idő szerint pénteken a hatóságok.

A szövetségi belügyminisztérium jelentése szerint Juan Francisco Patrón Sánchez a Beltran Leyva nevű drogkartell főnöke volt a Csendes-óceán partján fekvő Nayarit államban és Jalisco állam déli felében. Az akció során meghalt hét bűntársa is, jelentette az MTI.

Egy tengerésztiszt beszámolója szerint Patrón és társai tüzet nyitottak az elfogásukra érkezett tengerészgyalogosokra, és elbarikádozták magukat egy épület felső szintjén az állam fővárosában, Tepicben.

A tengerészgyalogosok egy "elrettentő tűzerejű" harci helikoptert hívtak segítségül, amely azután gépágyúval szétlőtte az épületet, amelyben rakétavetőt és más, nagy erejű tűzfegyvereket találtak.

Gépágyúk bevetése egy városban rendkívül ritka. A haditengerészet hangsúlyozta, hogy a helikoptert a szabályoknak megfelelően használták, azzal a céllal, hogy elkerüljék a civil vagy hatósági áldozatokat.

Ugyancsak Tepic városban, a repülőtér közelében röviddel később egy újabb fegyveres összecsapás volt, miután a szövetségi erőkre rálőttek. Ott négy bandita vesztette életét. Ők szintén a Bertra Leyva drogkartell emberei voltak.

Rovatok