Index Vakbarát Hírportál

400 méter széles lavina zúdult le a francia Alpokban

2017. február 13., hétfő 13:46 | aznap frissítve

Négy halálos áldozata van a hétfő délelőtti franciaországi lavinának, közölték a hatóságok, miután eredetileg úgy sejtették, hogy kilenc embert sodort el a lavina. A tragédia az Alpok franciaországi részén, Tignes-nél történt. Az egyik szerencsétlenül járt snowboardos a csoport vezetője volt.

A lavina, amely az első közlések szerint hatalmas, 400 méter széles volt, 2100 méteres magasságról indult, és egy pályán kívüli szakaszon söpört végig. A lavinát egy feljebb tartózkodó csoport indította el, áll a sípálya üzemeltetőinek közleményében. Az áldozatul esett csoport tagjai a snowboardjukkal a kezükben gyalogoltak a pályán kívüli területen, amikor elsodorta őket a lezúduló hó.

A négy halálos áldozat közül hárman egy család tagjai voltak: egy apa és két tizenéves fia veszett oda. A negyedik áldozat az ő hegyi kísérőjük volt, aki a francia hatóságok szerint egy tapasztalt szakember volt, értesült az Euronews. Egy ötödik embert kimentettek a hóból, őt ápolják, állapotáról még nem érkezett közelebbi információ. A négy áldozat mindegyike francia állampolgár.

Ez a mostani síszezon kezdete óta a legsúlyosabb baleset a lap szerint. A szezonban eddig 13 lavinabaleset történt, amelyekben 3 ember vesztette életét. Tavaly 45 lavinabaleset volt, 21 halottal, írja a BBC.

Rovatok