Index Vakbarát Hírportál

Eltévedt és meghalt egy idős német házaspár Ausztráliában

2017. február 14., kedd 14:38

Eltévedt és meghalt egy idős német házaspár Ausztrália kietlen vidékén, amelyet 40 Celsius-fokot is elérő hőhullám sújt ezekben a napokban, írja az MTI.

A 73 éves feleség holttestét kedden találták meg a szakadékok szabdalta Trephina Gorge Nemzeti Park területén, öt kilométerre a leparkolt autójuktól. A 76 éves férj holtteste már hétfőn előkerült, ugyancsak több kilométerre a gépkocsitól.

A pár halálának oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok feltételezik, hogy túl kevés vizet vittek magukkal a kirándulásra a kietlen és forró vidékre az Északi Terület nevű régióban. Bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

A turisták eltűnését vasárnap jelentette egy vadőr, aki felfigyelt a péntek óta mozdulatlan autóra. A kocsit a régió egyetlen nagyobb városában, Alice Springsben bérelte a pár, amely élete álmát valósította meg az ausztráliai túrával.

A bejelentés nyomán a hatóságok nagy erőkkel - helikopterrel, terepjárókkal, lovas és hegyikerékpáros rendőrökkel - keresték az eltűnt párt, 50 négyzetkilométernyi területet fésültek át a levegőből.

Rovatok