Index Vakbarát Hírportál

Legalább 55 ember halt meg egy bombatámadásban Bagdadban

2017. február 16., csütörtök 18:15

Legalább 55 ember életét követelte egy pokolgépes merénylet csütörtökön, amit Bagdad déli részében fekvő Hajj as-Surta nevű kerületben követtek el - közölte az MTI.  A halottak mellett 50-en sebesültek meg a támadásban. Az autóba rejtett pokolgép a főleg síiták lakta kerület egyik forgalmas utcáján robbant fel, ahol sok műhely és használtautó-kereskedés található. Névtelenséget kérő helyi tisztségviselők szerint a támadás az autókereskedők ellen irányult.

Egy helyi orvos szerint a sok kritikus állapotban lévő sebesült miatt félő, hogy a halálos áldozatok száma még növekedhet.

Az Iszlám Állam jelentkezett a merénylet elkövetőjeként a szócsövének tekintett Aamák portálon keresztül. A szunnita szélsőségesek közleménye szerint az iszlám síita ágához tartozók voltak a támadás célpontjai.

Bagdadban szinte naponta követnek el merényleteket az iszlamisták.

Legalább 15-en vesztették életüket szerdán a Bagdad keleti részén található, főleg síiták lakta Szadrvárosban, amikor egy kis teherautóba rejtett pokolgép felrobbant, szintén egy olyan utcán, ahol számos autókereskedés volt.

Rovatok