Index Vakbarát Hírportál

Molotov-koktélt dobtak a Sziriza székházára

2017. február 19., vasárnap 22:55

Harmincöt embert őrizetbe vettek Athénban azután, hogy a kormányzó Sziriza párt székházára Molotov-koktélokat dobtak. A párt szerint a vasárnapi akciót egyszerű randalírozásból, politikai motiváció nélkül követték el.

Ugyanakkor a párt közleménye szerint az akció a demokratikus berendezkedés elleni támadás volt, amelyben alvilági, marginális szereplők vettek részt. A támadást 30, farsangi maszkos ismeretlen hajtotta végre.

Az épületet öt Molotov-koktél találta el, az utcai zavargás alatt egy autót gyújtottak fel, a csoport ellen kirendelt rendőrök közül egy megsebesült – írta az AP. Más források szerint egy rendőr a lábán sérült meg, egyet szívritmuszavarral szállítottak kórházba.

A radikális baloldali megújítóként 2015-ben hatalomra került Szirizát az ellenzék már többször bírálta, mert úgy vélik, hogy a kormány nem tesz eleget a közrend védelme érdekében – írta az MTI. A közelmúltban ugyanis több buszt és jegyautomatát gyújtottak fel Molotov-koktéllal, akiket az ellenzék szerint a Sziriza védelmébe vett.

Rovatok