Index Vakbarát Hírportál

Takarodj az országból! - üvöltötte, majd lelőtt két indiait

2017. február 24., péntek 13:29 | aznap frissítve

Két indiai férfira lőtt rá szerdán egy 51 éves férfi a kansasi Olathe városában - írja a Guardian. Egyikük meghalt a lövöldözésben, másikuk megsérült, a férfi pedig egy amerikait is megsebesített, aki megpróbálta megállítani őt. A rendőrség nem zárja ki, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt.

Takarodjatok az országból

- kiabálta a férfi a lövöldözés előtt. Főleg emiatt került a kansasi lapok mellett az indiaiak címoldalára is a gyilkosság. Egy ismert indiai színész ki is mondta a sokukban megfogalmazódott gondolatot: gyűlölet-bűncselekményről van szó, amit Trump bevándorlóellenes politikája motivált.

Az amerikai hatóságok persze nem ilyen biztosak a dologban, a helyi ügyész és az FBI ottani megbízottja is azt nyilatkozták, nem szeretnének spekulációkba bonyolódni és egyelőre nem biztos semmi az ügyben. Ennek ellenére természetesen nem zárták ki annak lehetőségét, hogy gyűlölet-bűncselekményről van szó. 

Az 51 éves férfi, aki korábban a tengerészetnél szolgált, elfutott a helyszínről, a hatóságok 5 órával később azonban incidens nélkül elfogták egy étteremben. A férfi itt egyébként azt mondta az egyik alkalmazottnak, hogy búvóhelyre van szüksége, mert most ölt meg két közel-keleti embert.

Rovatok