Index Vakbarát Hírportál

Több ezerszer támadtak menekültekre tavaly Németországban

2017. február 26., vasárnap 19:33

A német belügyminisztérium adatai szerint 2016-ban naponta átlagosan tíz támadást követtek el menedékkérők és migránsok ellen Németországban,  írja  a BBC. Összesen 560-an sérültek meg, köztük negyvenhárom gyerek.

Az incidensek háromnegyede az utcán történt, de 988 esetben szálláshelyekre támadtak. A gyűlölet-bűncselekmények célpontjai 217-szer menekülteket segítő szervezetek vagy önkéntesek voltak.

A minisztérium közleményében határozottan elítélte az erőszakot. Azt írták, hogy a menedékkérésre mindenkinek joga van, akinek el kellett hagynia hazáját.

Nemrég azt írtuk, hogy tavaly rekordszámú, nyolcvanezer menekültet utasítottak ki Németországból. Ez a szám idén várhatóan tovább fog növekedni, mert Angela Merkel kormánya szeretné visszaszerezni a választók bizalmát a szeptemberi választások előtt. A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy a szociáldemokraták feljöttek, de a választók többsége egyelőre nem gondolja úgy, hogy Martin Schulz le tudja győzni Merkelt.

A Bild a napokban a német biztonsági szervek titkos jelentésére alapozva azt írta: becslésük szerint körülbelül 6 millió menekült van az EU körüli országokban. Ők mindannyian Európába szeretnének eljutni.

Rovatok