Index Vakbarát Hírportál

Egy 35 éves egyetemista a heidelbergi gázoló

2017. február 26., vasárnap 20:48

Továbbra sem tudni, miért hajtott járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben szombaton délután, írja az MTI a rendőrségre hivatkozva. A büntetlen előéletű férfi első kihallgatásán nem tett vallomást.

A gázoló egy 35 éves német állampolgár, heidelbergi lakos, egyetemi hallgató. A rendőrség hangsúlyozta, hogy „nincs migrációs háttere”, vagyis nem menekült, bevándorló vagy külföldi származású. Ezzel cáfolták a közösségi oldalakon megjelent álhíreket. 

Nincs terrortámadásra utaló jel sem.

A német férfi  egy hamburgi rendszámú bérelt autóval hajtott járókelők közé a heidelbergi belvárosban. A légzsák nem nyílt ki, ami arra utalhat, hogy a kocsi nem ment gyorsan.

A sofőr a gázolás után egy késsel a kezében elmenekült. Rendőrök a közelben feltartóztatták és többször felszólították arra, hogy tegye le a kést. Ennek nem tett eleget, ezért először megpróbálták paprikaspray-vel ártalmatlanná tenni, és mivel ez nem sikerült, leadtak rá egy lövést. A hasán találták el. A férfit kórházba szállították és megműtötték. Intenzív osztályon ápolják, nincs életveszélyben.

Emberölés, emberölési kísérlet és súlyos testi sértés gyanújával elrendelték előzetes letartóztatását. Amint szállítható állapotba kerül, áthelyezik egy börtönkórházba.

A gázolásban egy 32 éves osztrák férfi és egy 29 éves bosnyák nő könnyebben, egy 73 éves német férfi súlyosan megsérült, és a kórházba szállítás után meghalt.

Rovatok