Index Vakbarát Hírportál

Bush kikelt a médiát támadó Trump ellen

2017. február 27., hétfő 17:19

Kemény interjút adott hétfő reggel a korábbi elnök George W. Bush az NBC Today című műsorában, ahol nem kímélte a republikánus elnököt, Donald Trumpot, akinek minden orosz kapcsolatát kivizsgáltatná. Mint fogalmazott, válaszokra van szükség az ügyben, bár azt is bevallotta, nem tudja pontosan, milyen út lenne a helyes, hogy ezeket megkapják.

Bush, aki 2001-09 között két cikluson át volt amerikai elnök, azt is elárulta, hogy bár egyeztetett a szenátus hírszerzési bizottságát vezető Richard Burr-rel, hogy nevezzen ki valakit a Trump-csapat és az orosz tisztségviselők közötti kapcsolatok kivizsgálásának vezetésére.

Devin Nunes, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke hétfőn azt közölte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy nem helyénvaló kapcsolatokat tartott fenn Donald Trump elnök kampánycsapata orosz tisztségviselőkkel, tájékoztatott az MTI helyszíni tudósítója.

Bush az interjúban élesen bírálta Trump médiaellenes hadjáratát is, kiemelve, hogy a független média elengedhetetlen a demokráciában, és pont azért kell, hogy a hozzá hasonló vezetőket legyen, aki felelősségre vonja. „Rengeteg időt töltöttem azzal,hogy megpróbáljam elmagyarázni a Vlagyimir Putyinhoz hasonló embereknek, hogy mennyire fontos a független sajtó. De úgy elég nehéz ezt papolni valakinek, ha nálunk sincs ilyen” – mondta.

Trump a hétvégén jelentette be, hogy kihagyja a fehér házi tudósítók vacsoráját. Előtte, péntek a CNN, a The New York Times, a Los Angeles Times és a Politico munkatársait sem engedték be a Fehér Ház sajtótájékoztatójára.

via The Hill

Rovatok