Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül rálőtt két emberre egy mesterlövész Hollande beszéde alatt

2017. február 28., kedd 19:11

A francia csendőrség egyik mesterlövészének minden jel szerint véletlenül elsült a fegyvere, és a lövés megsebesített két embert, akik François Hollande francia elnök beszédét hallgatták Villognon-ban, derül ki a Sud-Ouest francia lap beszámolójából.

Coup de feu pendant le discours de François Hollande à Villognon lors de l'inauguration de la LGV Tours Bordeaux pic.twitter.com/c0Sp5dpLty

— F3 Poitou-Charentes (@F3PoitouChtes) 2017. február 28.

Az egyik sérült a bal, a másik a jobb lábán sebesült meg, de a sérüléseik nem súlyosak. Egyikük állítólag egy pincér, mindketten annak a sátornak a szélénél álltak, ahol Hollande beszélt.

A francia elnök éppen egy Tours és Bordeaux közötti TGV-vonalat adott át, és láthatóan összerezzent a lövés hallatán. „Remélem, semmi komoly" – mondta, aztán ugyan folytatta a beszédet, de a végén odament megnézni a két sérült állapotát.

A helyi prefektus megerősítette a lövés tényét, de az eset pontos körülményeit még vizsgálják, a mesterlövészt is kihallgatják, írja a L'Express. A férfi állítólag nagyjából 100 méterre volt a sátortól, egy tetőről figyelt.

Rovatok