Index Vakbarát Hírportál

Magyar bébiszitter karjai között halt meg egy angol csecsemő

2017. március 1., szerda 07:22

Azt hiszem, mindenki, akinek van gyereke, érezte már a tehetetlen frusztrációt, amikor képtelen őt megnyugtatni. Ilyenkor az ember megijed saját indulatától, lehiggad, és már az üvöltő gyereket is könnyebben tudja megnyugtatni.

Sajnos a Bors szerint a 34 éves T. Viktóriának egy ilyen helyzetben nem sikerült visszanyernie az önuralmát: a vád szerint addig rázta a gondjaira bízott tízhónapos Joshuát, hogy azt agyvérzéssel kórházba kellett szállítani. A kisfiú két nappal később meghalt, az eset 2014-ben történt, Londonban.

T. Viktória arra hivatkozott, hogy azt hitte, a gyerek félrenyelt valamit, azért ütögette a hátát. A szakértői vélemény szerint a gyereket olyan durván rángatták, hogy még a gerincvelőjébe is vér került.

A nő továbbra is Angliában dolgozik, de az eset után felhagyott a bébiszitterkedéssel. A szülők a bíróságon azt vallották, hogy elégedettek voltak a munkájával, és korábban nem volt jele, hogy bántotta volna a kisfiút.

A csecsemő nem volt egészséges, több betegsége is volt, de  a vádhatóság szerint egyértelműen a bántalmazás okozta a halálát. A büntetőper márciusban folytatódik Londonban.

Rovatok