Index Vakbarát Hírportál

Ijesztően elzöldült egy spanyol patak vize

2017. március 4., szombat 22:53

A spanyol-francia határ közelében, a Pireneusok területén fekvő Seu d’Urgell városában elképesztő neonzöld színt öltött hely helyi patak vize. 

A polgármester, Albert Batalla közleménye szerint nincs ok az aggodalomra, teljesen ártalmatlan, nem mérgező, biológilag lebomló festékanyag került a vízbe az andorrai Arinsal palackozóüzemből. Az andorrai egészségügyi miniszter ezt megerősítette; szerinte a festéknek nem lesz környezetkárosító hatása sem.

Ijesztően elzöldült egy spanyol patak vize

Ha így van, akkor igazán befesthetnék gyakrabban a folyót, mert ez a smaragdzöld hömpölygés tényleg eszméletlen. Azok a színek! Az a táj! Mintha az Óz a nagy varázslót kereszteznék Joel Schumacher második Batman-filmjével Bakonyszentlászlón.

A Local cikke megemlíti, hogy ugyancsak az Arinsal volt annak az emésztőrendszeri fertőzésnek a forrása, ami tavaly végigsöpört Katalónián; mint kiderült, a cég szennyezett palackozott vizet árult, és többen megbetegedtek tőle.

Seguim el curs del riu #Valira per comprovar la intensitat del colorant que l'ha tenyit avui, des d'Andorra fins a la Seu d'Urgell: pic.twitter.com/coJYsQw3cf

— CatInfo Lleida (@Cati_Lleida) March 2, 2017

De jól néz ki, na.

L'aigua del riu Valira baixa colorada de verd. Segons el Govern, es tracta d'unes proves a la font d'Arinsal i NO és tòxic. pic.twitter.com/0YxUbEKI93

— Comú Sant Julià (@comusantjulia) March 2, 2017

Rovatok