Index Vakbarát Hírportál

Baltás támadás miatt lezárták a düsseldorfi vasútállomást

2017. március 9., csütörtök 22:09 | hét éve frissítve

A terrorellenes rendőri egységek lezárták a düsseldorfi vasútállomást, miután baltás támadás történt csütörtök este kilenc óra körül. Öten megsérültek, köztük egy 13 éves lány is.

Péntek reggeli hírek szerint a támadó egy 36 éves, súlyos pszichiátriai zavarokkal küzdő férfi, aki a volt Jugoszlávia területéről származik. A merénylő a nyugatnémet Wuppertalban lakik.

A támadást a rendőrség egyelőre ámokfutásként tartja számon, terrorista háttérre utaló adatokat nem tártak fel. Az első hírek szerint a támadásban öten sebesültek meg, köztük egy 13 éves lány. A sérültek állapota súlyos, de nem életveszélyes.  

A közösségi médiában fotók jelentek meg sebesülteket ellátó mentőkről. 

A támadók számáról először ellentmondásos információk jelentek meg. A legfrissebb hírek szerint két embert tartóztattak le, és a rendőrség nem zárta ki a lehetőségét, hogy lehetnek további, szökésben lévő gyanúsítottak.

A Bildnek egy szemtanú ezt mesélte: "Álltunk a vágány mellett, vártunk a vonatra. A vonat megérkezett, és hirtelen kiugrott belőle valaki egy baltával, megtámadta vele az embereket. Mindenütt vér volt." Az elkövetőt több szemtanú is őrült kinézetűnek írta le.

Az első információk szerint megsérült a feltételezett elkövető is, aki megpróbált ugyan elmenekülni, de elfogták.  Az MTI a Rheinische Post című düsseldorfi lapra hivatkozva azt írja: súlyos sérülésekkel vitték kórházba.  

A vonatok nem állnak meg az állomáson. A pályaudvart kiürítették, a vonatokat átirányítják, a belváros felett rendőrségi helikopter köröz. A Der Spiegel helyszínen lévő tudósítója szerint a hangulat már kezd nyugodtabbá válni.

Rovatok