Index Vakbarát Hírportál

Putyin kirúgott tíz tábornokot

2017. március 9., csütörtök 15:23

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön felmentette az orosz belügyminisztérium, a büntetés-végrehajtás és a bűnügyekben eljáró, szövetségi Nyomozó Bizottság tíz tábornokát, illetve Csuvasföld és a Zsidó Autonóm Terület ügyészét is – írja az MTI.

Sajtóértesülések szerint több leváltott tábornok, köztük területi vezetők munkájára is "rendkívül gyenge" osztályzatot adott a minősítő belső bizottság. Február elején Putyin ugyanezektől a szervektől már 16 tábornokot menesztett.

Putyin a belügyi tárca vezetése előtt felszólalva sürgette, hogy szigorítsák meg a parancsnoki tisztségekre pályázókkal szembeni követelményeket. Mint mondta, megrendítette a belügyi szervek tekintélyét, hogy tavaly a minisztérium több vezető munkatársát őrizetbe vették. Az elnök a szolgálati fegyelem erősítésére szólított fel, és kijelentette, hogy nagyon számít a belügyminisztérium belbiztonsági szolgálatának munkájára.

Putyin további intelmei röviden:

A rendőrtábornokok leváltását és több más olyan "hangulatjavító" intézkedést, mint az elítéltek felmentése a társadalmi vitát kiváltó, politikai színezetű bírósági ügyekben, egyes elemzők összefüggésbe hozzák a 2018-ban tartandó elnökválasztás közeledtével.

Rovatok