Index Vakbarát Hírportál

A brazil elnök kiköltözött a palotájából, mert szerinte azt szellemek lakják

2017. március 13., hétfő 16:33

Brazília 76 éves államfője, Michel Temer és a 33 éves felesége, az ország korábbi szépségkirálynője, Marcela Temer úgy döntött, hogy kiköltöznek a hivatalos elnöki rezidenciából, az Alvorada palotából,, írja a Telegraph

Az ötvenes években épített modernista remekművet az ország leghíresebb építésze Oscar Niemeyer tervezte, jár hozzá medence, kápolna, saját mozi és helikopter-leszállópálya is. De ez sem volt elég, hogy az elnöki család jól érezze magát a palotában, azt állítják, hogy valami különleges rossz energia járta át a házat,

szellemekre gyanakodnak.

Michel Temer azt állítja, már az első éjszaka sem tudott jól aludni a ház rossz energiái miatt. A felesége ugyanerre panaszkodott. A hétéves gyermekük Michelzinho volt az egyetlen, aki jól érezte magát a rezidencián.

Az elnök felesége kihívott egy szelleműző papot a birtokra, de a helyzet ezután sem javult, a nyomasztó energiák maradtak. A család átköltözött az alelnöki palotába, ami jelenleg üresen áll, mióta a korábbi elnök korrupciós botrányai után Temert alelnökből államfővé választották.

Temer elődjét Dilma Rouseffet bizalmatlansági eljárással távolították el a pozíciójából, miután kiderült, hogy elnökválasztási kampányait 2010-ben és 2014-ben is vesztegetésekkel tolták meg, valamint hogy két éve az újraválasztása érdekében kozmetikázta az államháztartási hiányt. (Erről ebben a cikkben olvashat hosszabban.) Jelenleg Temer a politikai túléléséért küzd, tiltott kampányfinanszírozás miatt büntetőeljárást indítottak ellene, a gyanú szerint az ország legnagyobb energetikai cégének vezetőjétől titkos adományokat fogadott el a 2014-es alelnökjelölti kampányában.

Rovatok