Index Vakbarát Hírportál

Bombafenyegetés miatt lezártak egy ellenőrzőpontot a Fehér Háznál

2017. március 19., vasárnap 09:54

Őrizetbe vettek egy férfit, aki azt állította, bomba van az autójában.

Az amerikai titkosszolgálat őrizetbe vett egy férfit, aki helyi idő szerint szombat éjjel autójával belehajtott az egyik ellenőrzőpontba a Fehér Háznál, és azt állította, bomba van a járműben - írja a CNN.

Azt egyelőre nem erősítették meg, hogy tényleg volt-e bármilyen robbanószerkezet az autóban, de azonnal megerősítették a Fehér Ház biztonsági őrizetét, és jelenleg is tart az autó átvizsgálása.

A titkosszolgálat közlése szerint az eset washingtoni idő szerint este 11 óra 5 perckor történt a Fehér Ház egyik biztonsági ellenőrzőpontjánál. Négy órával később - magyar idő szerint vasárnap reggel 8 körül - az ellenőrzőpont még mindig zárva volt, de addigra a környező utcákon újra megindult a forgalom, a bombatechnikusok és a biztonsági emberek addigra elhagyták a környéket.  A titkosszolgálat közölte: jelenleg bűnügyi nyomozás zajlik.

Az eset idején Donald Trump egyébként nem tartózkodott a Fehér Házban: Floridában volt, Mar-a-Lago-i birtokán, ahol legtöbb hétvégéjét tölti.

Korábban szombaton egy másik embert is letartóztattak a Fehér Háznál, aki egy biciklin keresztül próbált átmászni a kerítésen, de nem jutott át rajta. Fegyver nem volt nála, egy dokumentumot akart eljuttatni a Fehér Házba.

Rovatok