Index Vakbarát Hírportál

Nemi erőszak áldozata lett Indiában egy ír lány

2017. március 24., péntek 15:26 | aznap frissítve

A rendőrség még most is vizsgálódik egy Indiában megerőszakolt és meggyilkolt ír turistalány, Danielle McLaughlin halálának ügyében, írja a BBC.

A 28 éves lány holttestét kedd reggel találták meg az indiai Goa turistaövezetében a parton. A beszámolók szerint komoly sérülések voltak az arcán. A halálát a fejét ért ütések okozták, a gyilkos tárgy valószínűleg egy sörösüveg lehetett. A holttest vizsgálata során kiderült, hogy a lány nemi erőszak áldozata lett.

A hotelszobájában támadták és erőszakolták meg, a teste már a halála után került a tengerpartra. A helyi rendőrség elfogott egy 24 éves goai férfit, aki beismerte a gyilkosságot. A BBC-nek egy, a nyomozásban részt vevő forrása úgy fogalmazott, hogy "a fő gyanúsítottat" kapták el, ami arra utal, hogy a lány csoportos nemi erőszak áldozata lett.

A holttestet a héten elszállították Goáról a gyászoló családhoz. Amikor a fakoporsó megérkezik Írországba a dublini rendőrség is megvizsgálja a testet, bűnjeleket keresve. A McLaughlin család ügyvédje arról értesítette a sajtót, hogy DNS-vizsgálattal fogják megvizsgálni, hogy a támadást egyedül vagy csoportosan követték el.

Rovatok