Index Vakbarát Hírportál

Trump az egészségügyi reform kudarca után belevág az adóreformba

2017. március 25., szombat 18:37 | aznap frissítve

"Azt kell mondanom, hogy nagyon-nagyon keményen elkezdjük a magas adók megvágását és az adóreformot" - jelentette be szokásos stílusában Donald Trump következő tervét, az adóreformot.

az amerikai elnök sorban halad kampányígéreteinek valóra váltásában, azzal a kis hibával, hogy a nekiveselkedés után rendre kudarcot vall.

A mexikói fal felhúzásával kezdte, de a hevület egyelőre addig tartott, hogy a legmagasabb szinten veszett össze Mexikóval. A muszlimokat kipécéző beutazási törvényét ideiglenesen felfüggesztették, legutóbb pedig az Obamacare eltörlésében vallott kudarcot. Ez utóbbi terve saját republikánus képviselőin nem ment át.

A felsorolás nem öncélú, mivel az egészségügyi reformjának kudarca előrevetíti az adóreform elhasalását is. A BBC emlékeztet arra, hogy Trump az egészségügyön megtakarított összegekkel pótolná az adóbevételek csökkenését.  

Az amerikai pénzügyminiszer ugyanakkor optimistán azt állította, hogy az adóreform sokkal egyszerűbb ügy, mint az Obamacare. Így augusztusra le akarják zavarni a reformot. A Fehér Ház szóvivője azt elismerte, hogy ezen tervük meglehetősen bátor.

Rovatok