Index Vakbarát Hírportál

Muszlim bevándorlók a meleg óvóbácsi ellen

2017. március 30., csütörtök 00:07

Németországban muszlim szülők tiltakoznak egy homoszexuális óvóbácsi ellen, de az óvoda nem enged: akinek nem tetszik, vigye máshova a gyerekét – mondják. Twitteren is szolidaritási mozgalomféleség indult, de ennek már muszlimellenes éle is van: amikor a szexuális kisebbségek védelme az érv az iszlám hátterű bevándorlók ellen.

A jelenség ugyan nem új, de azért érdekes. Idáig is jellemző volt, hogy a nyugat-európai bevándorlásellenesek egy tekintélyes része nem annyira a keresztény Európát félti elsősorban az iszlám terjedésétől, hanem a liberális értékek érvényesülését és az ezen alapuló társadalmi berendezkedést, benne a szexuális kisebbségek elfogadásával.

A tradicionálisabb muszlim közösségek és a szexuálisan toleránsabb közeg közötti értékkonfliktus most egy berlini óvodában manifesztálódott, amikor egy homoszexuális pedagógus ellen kezdett tiltakozni az elszólások szerint jellemzően muszlim hátterű szülői közösség. Miután tudomást szereztek az óvóbácsi szexuális irányultságáról, az eltávolítását követelték az intézménytől, ahol azonban azt határozottan megtagadták. Bár a pedagógus eleinte másik intézménybe szerette volna átkérni magát, az intézmény azt közölte a szülőkkel, hogy aki nem tudja elfogadni, hogy a gyerekét egy homoszexuális férfi nevelje, inkább maga vigye máshová a gyerekét.

Néhányuknak egy meleg férfi automatikusan pedofilt jelent

– nyilatkozta a férfi, aki végül maradt.

Az ügy miatt a Twiteren #Erzieher hashtag alatt kampány is indult a homoszexuális férfi mellett. Míg a hivatalos nyilatkozatokban a vallási kérdés még nem jelent meg, itt a kommentekben már igen.

A muszlimok a tanár ellen tiltakoznak. A probléma? Hogy meleg. Üdv a középkorban.

Hollandiában Wilders Izrael-barát és anti-antiszemita pártja épít erősen arra a vélekedésre, hogy a muszlim bevándorlók nem tudják elfogadni a toleranciaértékeket. De nem csak a populista pártra jellemző ez a beállítás: a holland államporgársági teszten kézenfogva sétáló meleg párok fényképeit mutatják többek között a vizsgán résztvevőknek, azt firtatva, el tudják-e fogadni az ilyen megnyilvánulásokat.

Rovatok