Index Vakbarát Hírportál

A velencei Rialto híd felrobbantását tervezték

2017. március 30., csütörtök 11:22

Az olasz terrorizmusellenes hatóság, a Digos letartóztatott négy radikalizálódott koszovóit, akik olasz sajtóértesülések szerint a londoni terrortámadás után azt tervezték, hogy felrobbantják a velencei Rialto hidat, amin naponta több ezer turista halad át.

A Digos Velence központjában vette őrizetbe a gyanúsítottakat, azonban egyiküket szabadon engedték, mert fiatalkorú, írja az MTI. A dzsihadista csoport felszámolásával kapcsolatban házkutatásokat tartottak Mestrében és Trevisióban is. Az őrizetbe vett koszovóiak évek óta Olaszországban élnek, tartózkodási engedéllyel.

A csoportot régóta megfigyelés alatt tartották, a lehallgatások során derült ki, hogy a lelkesen méltatták a londoni merényletet, és hogy valami hasonlót akarnak ők is elkövetni. A netről olyan oldalakat töltöttek le, amelyeken testközeli harcról és késhasználatról volt szó. De az is felmerült, hogy csatlakoznak az Iszlám Államhoz Szíriában.

Az Ispi olaszországi nemzetközi politikai kutatóintézet tavalyi adatai szerint Koszovóból 300, Albániából 150, Boszniából 250 harcos csatlakozott az Iszlám Állam csapataihoz.

Rovatok