Index Vakbarát Hírportál

Sms-ezhetett a halálos buszbaleset okozója

2017. április 1., szombat 22:12

Egy szemtanú szerint a 13 halálos áldozattal járó texasi buszbalesetet okozó sofőr a karambol után elismerte, hogy a mobilját nyomokodta, ahelyett, hogy a vezetésre figyelt volna. A csütörtöki eset újfent arra hívja fel a figyelmet, hogy ostobaság a mobillal foglalkozni a volánnál ülve.

Hivatalosan még csak annyit erősítettek meg a hatóságok, hogy a vizsgálják figyelmetlen vezetés lehetőségét. Az már biztos, hogy a buszba belehajtó kisteharautó sofőrje átlépte a záróvonalat.

A szemtanúként megszólaló Jody Kuchler azt mondta a Daily News hírportálnak, hogy hamar felfigyeltek az irányát tévesztő teherautóra, és szóltak is a seriffnek, hogy közbe kéne avatkozni, mielőtt baj történik. Ezt más sajnos nem tudták elkerülni, a figyelmetlen sofőr szemből egy kisbuszba rohant. Kuchler elmondta, hogy a húszéves sofőr a karambol után azt hajtogatta, hogy "sajnálom, sajnálom, sms-eztem".

Bár az ügy a magyar sofőröknek is fontos intelem, hogy butaság vezetés közben mobilozni, ennél nagyobb jelentősége lehet Texasban, ahol azért nem fogadták el a vezetés közbeni sms-ezést tiltó rendeletjavaslatot, mert nem akarták mikromenedzselni az állampolgárokat, és inkább az oktatásra akarták helyezni a hangsúlyt.    

Rovatok