Index Vakbarát Hírportál

Ráugrott a terroristára a hős kutya

2017. április 5., szerda 16:38

Egy kutya rávetette magát az öngyilkos merénylőre egy nigériai esküvőn, ezzel megmentette a násznépet. Addig nem engedte el a fiatal lányt, amíg fel nem robbantotta magát. A kutya is elpusztult.

Az MTI szerint az eset északkelet-nigériai Maiduguri szomszédságában lévő Belbelóban történt. A vendégek nagyon hálásak a kutyának, amiért feláldozta értük az életét.

Egy szemtanú szerint a tizenéves merénylő az esküvőre összegyűlt falulakók közelében állt, amikor a kutya rávetette magát. A rendőrség megerősítette, hogy a kutya közbelépése mentette meg a násznépet.

Maiduguriban a közelmúltban több öngyilkos merénylet is történt. A támadásokat a hatóságok rendszeresen a Boko Haram iszlamista terrorszervezet számlájára írják. A nigériai biztonsági erőknek többször sikerült megakadályozni a merényleteket.

A Iszlám Állammal szövetséges Boko Haram muszlim törvénykezésen alapuló kalifátust akar létrehozni Nigériában, ezért harcol hét éve. A fegyveres felkelésben eddig legalább húszezren vesztették életüket.

Rovatok