Index Vakbarát Hírportál

Az olasz tengerbe dobta anorexiás lányát az orosz nő

2017. április 6., csütörtök 15:34

Egy lesoványodott nő holttestét találtak egy vízen lebegő bőröndben, az olaszországi Rimini partjainál - írja a BBC. A holttestet azonosították, egy orosz nőé volt, Katerina Laktionováé, aki anorexiában szenvedett. A rendőrség szerint az anyja tette a bőröndbe, miután a lánya belehalt az alultápláltságba. 

A holttestet fekete kukászacskókba csomagolták, és március 25-én találtak rá horgászok. Az anya állítólag az egyik barátjának bevallotta, hogy ő dobta a vízbe a lányát. A boncolás megállapította, hogy nem történt idegenkezűség, természetes halált halt a nő.

Az olasz sajtó szerint a család egyik férfi barátja kezdett el aggódni, hogy március 10. óta nem hallott az anyáról és lányáról, utána pedig hallotta, hogy egy holttestet találtak.  Felhívta az anyát, Gulnara Laktionovát, aki bevallotta neki a tettet, és hogy a lánya holtteste legalább egy hétig a lakásában volt, mielőtt a vízbe dobta volna.  

Gulnara nem sokkal azelőtt utazott vissza  Oroszországba, hogy a lány holttestét megtalálták. Az ügyvédjének azt mondta, hogy elvesztette az eszét, és hogy széthullott a világa, azért csinált ilyet. Állítása szerint nem emlékszik semmire az egészből. 

A lánya 2015-ben rövid ideig egy olasz korházban próbált gyógyulni, majd később tartózkodási engedélyért folyamodtak, hogy tovább gyógyulhasson Olaszországban.   

Rovatok