Index Vakbarát Hírportál

Majmok nevelte indiai lány: mégsem a majmok nevelték

2017. április 8., szombat 18:05 | aznap frissítve

Mégsem a majmok nevelték fel azt az indiai kislányt, aki arról híresült el, hogy a majmok nevelték fel. A Guardian alaposan feltárta a modern dzsungel könyve történetként tálalt esetet. A januári történet szerint egy indiai erdő majmai közt bukkantak rá egy kislányra, aki meztelen volt, négykézláb közlekedett és vad rikácsolással reagált az emberek közeledtére. Egyes hírek szerint a majmok is védték a kislányt.

A gyereket azóta orvosi kezekben van, és feltűnően gyorsan fejlődik: rövid idő alatt megtanult egyenesen járni, szobatiszta lett, és jobban kommunikál. Ezekből a jelekből következtetnek arra, hogy a lányt valójában nem a majmok nevelték, hanem emberek, és csak napokat tölthetett az állatok közt.

Az Uttar Pradesh-i erdőgazdálkodási cég vezetője azt is elmondta, hogy a gyereket az erdő szélén, az út mellett találták, nem mélyen a dzsungelben. Sőt, valójában az erdő mérete sem teszi lehetővé, hogy ott egy gyerek évekig rejtőzhessen. JP Singh szerint a lányt valószínűleg egyszerűen elhagyták a szülei.

A 8-9 éves lány viselkedése arra enged következtetni, hogy mentálisan és fizikálisan is sérült. Viselkedése inkább emiatt, nem pedig a majmok nevelése okán lehetett furcsa.

Egy nővédelmi aktivista szerint a történet hátterében inkább az indiai szokások állnak. Ranjana Kumari rámutatott, hogy Indiában a lánygyerekek nagy anyagi terhet jelentenek, mivel a családnak fizetnie a lagzi és a hozomány költségeit. Ez a szegény, és a hagyományokat még inkább követő családoknál anyagi csődhöz is vezet. Emiatt vidéken hatalmas méreteket ölt a lány magzatok illegális abortálása, de ehhez köthető a fenti eset is.

Kumari szerint a család számára dupla terhet jelenthetett, hogy gyerekük nem csak lány, hanem fogyatékos is volt.

Rovatok