Index Vakbarát Hírportál

Lerángattak egy utast egy chicagói gépről, mert a cég dolgozóinak kellett a hely

2017. április 10., hétfő 18:07

Egészen megdöbbentő jelenetek zajlottak le egy Chicagóból Louisville-be induló gépen, adta hírül a Courier-Journal. Egy férfi nem volt hajlandó átadni a helyét a United Airlines egyik munkatársának, ezért a cég fogta, és amolyan Fradi Securitys módon felbérelt izomemberekkel rángatták le a repülőről az utast. Az esetről videó is készült.

Mint kiderült, a United Airlines Chicagóból Louisville-be tartó járatára túl sok jegyet adtak el, ezért a cég jelentkezőket keresett. 400 dollárt és egy éjszakára szóló hotelfoglalást ajánlottak annak, aki hajlandó lett volna átadni a repjegyét a cég egyik alkalmazottának, akinek sürgős dolga volt. Senki nem kapott a lehetőségen, ezért már 800 dollárt ajánlott a cég, de senki sem akar még pénzért sem egy nappal később utazni.

@peopleteams @united @StoryArcCreativ @CNN @FoxNews pic.twitter.com/fxjcKZgweg

— Jayse D. Anspach (@JayseDavid) 2017. április 10.

A légitársaság annyira berágott ezen, hogy elkezdtek fenyegetőzni, hogy addig nem megy tovább a repülő, ameddig négy United-dolgozónak nem lesz helye a gépen. Még így sem jelentkezett senki, ezért géppel sorsoltak ki négy embert, akiknek le kellett szállni a járatról. Az egyik ilyen a videón látható férfi, aki mellesleg orvos, és másnap reggel megbeszélt időpontjai voltak a pácienseivel. Ennek ellenére megjelentek az izomemberek, akik a karjánál fogva húzták ki a férfit a gépről, akit később vérző fejjel láttak.

A járat végül két órával később indult el a tervezetthez képest, a United pedig jelezte a sajtónak, hogy forduljanak a hatóságokhoz.

Rovatok