Index Vakbarát Hírportál

Dortmundi merénylet: őrizetbe vettek egy gyanúsítottat

2017. április 12., szerda 14:21 | aznap frissítve

A rendőrség szerda délutáni tájékoztatása szerint őrizetbe vettek valakit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze van a kedd esti dortmundi merénylethez. Kedden este a városban Bajnokok Ligája-meccset rendeztek volna, de azon az útvonalon, amelyen a futballistákat szállító busz közlekedett, három bomba robbant – az egyik komoly károkat okozott, a Dortmund egyik játékosát meg is kellett műteni, ő már jobban van.

A bombák a vizsgálat szerint fémtörmelékekkel voltak felturbózva, hogy minél nagyobb kárt okozzanak.

A rendőrök szerint a merényletben iszlamista szál is lehet, ugyanis találtak egy levelet a helyszínen, amin az „Allah, a kegyelmes és könyörületes nevében” felirat szerepelt.

A levélben hivatkoznak a berlini karácsonyi vásáron tavaly decemberben elkövetett dzsihadista merényletre, és kiemelik, hogy az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció tagjaként a német légierő – felderítő repüléseket végző – Tornado gépei is részt vesznek a muszlimok meggyilkolásában.  Ezért sportolók és egyéb hírességek is felkerültek a terrorszervezet „halállistájára” Németországban, illetve más, az Iszlám Állam ellen „keresztes” háborút folytató országokban.

Rovatok