Index Vakbarát Hírportál

Végleges lett a japán fekete özvegy halálos ítélete

2017. április 14., péntek 16:04

A halálbüntetés elleni utolsó fellebbezése is kudarcot vallott a legfelsőbb bíróság előtt a fekete özvegyként elhíresült japán nőnek, Kané Kidzsimának, írja a BBC. A ma 42 éves asszony 2009-ben három tokiói férfival ismerkedett meg az interneten, az egyikük 41, a másik 53, a harmadik 80 éves volt.

Anyagi haszonszerzés végett ölte meg mindhármójukat egy nyolchónapos periódus leforgása alatt. A módszere az volt, hogy altatót adott nekik, és utána szénégetéssel fejlesztett szén-monoxiddal végzett velük.

Az ügyvédei arról próbálták meggyőzni a bíróságot, hogy a férfiak öngyilkosok lettek. A vád jórészt közvetett bizonyítékokon alapult. Az ügyészség szerint azért ölte meg a szeretőit, hogy ne kelljen visszafizetnie a pénzt, amit kapott tőlük.

2012-ben mondták ki bűnösnek Kidzsimát a közvélemény nagy megelégedésére. A halálbüntetést a japán emberek többsége támogatja. Az ügyet óriási érdeklődés kísérte, nagyjából 1000-en álltak sorba azért, hátha beférnek az ítélethirdetéskor a hallgatóságnak fenntartott 50 hely valamelyikére. Az előző fellebbezést 2014-ben utasították el.

A BBC szerint évekbe telhet, mire a halálbüntetést - akasztással - végrehajtják Kidzsimán.

Rovatok