Index Vakbarát Hírportál

Negyven autó ütközött Szlovákiában, egy sérült állapota válságos

2017. április 20., csütörtök 17:25

Tömegbaleset történt a szlovákiai D1-es autópálya magas-tátrai szakaszán a csütörtökön reggeli havazásban. Az egyik, a baleset után az iglói kórházba szállított sebesült állapota válságosra fordult – írja az Új Szó a kórházlánc szóvivőjére hivatkozva.

A férfinak belső sérülései vannak, már átesett egy hasi műtéten. További öt sérültet bordatöréssel, kificamodott nyaki gerinccel, illetve agyrázkódással szállítottak az iglói kórházba, ketten már hazamehettek, írja a portál. A tömegbalesetben összesen huszonnégyen sérültek meg.

A tömegbaleset miatt az autópályát mindkét irányban le kellett zárni, a mentési munkálatok azonban az erős szél és a sűrű hóesés miatt így is viszonylag lassan haladtak. A baleset helyszínére hét mentőcsoport érkezett, és több óráig tartott, amíg el tudták szállítani a sérülteket a környező települések kórházaiba. A tömegkarambolnak két súlyos, hat közepesen súlyos és tizenhat könnyebb sérültje van, őket a poprádi, iglói, lőcsei és a késmárki kórházakba vitték – írja az Új Szó.

Rovatok